Номинация за Аскеер зарадва русенския театър

Русе Лайф

22-04-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-кметът Карапчански представи летище Русе на международен форум

Това ще бъде третата престижна награда за спектакъла „Редки тъпанари”

На 24 май – Празникът на славянската писменост и на българската просвета, духовност и култура, за 28-ми път Фондация „Академия Аскеер” ще връчи своите национални награди за постижения в театралното изкуство.

През този сезон стана традиция актьорът Явор Бахаров да стои сред номинираните за поддържаща мъжка роля, а редом с неговото и името на Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе. Това ще бъде третата престижна награда за спектакъла „Редки тъпанари”, който е продукция на русенския театър, ако таланта на Явор Бахаров успее да очарова и журито на Аскеер 2018.

„Редки тъпанари” се превърна в едно от най-нашумелите, харесвани и търсени заглавия за театралния сезон. Драматичен театър „Сава Огнянов” за пореден път доказва, че върви във вярната посока към създаването на съвременни продукции, като така утвърждава и Русе като културен център.

Защо да стискат палци за Явор русенци могат да разберат на 13 май от 19 часа, когато след поредното успешно турне в страната „Редки тъпанари” се завръщат в Русе на тяхната сцена – голямата сцена в русенския театър.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен