Въздушният транспорт и регионалното развитие събират учени от цял свят

Новините

19-04-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Осмото чудо" на "Българе" за втори път в Русе

В Русенския университет

Проф. Офелия Бетанкур Круз от Университета Гран Канария, Испания изнесе днес публична лекция в Русенския университет на тема "Анализ ползи-разходи", в рамките на проекта ATARD - "Въздушен транспорт и регионално развитие". Проектът на програма COST на Европейския съюз, обединява учени от цял свят, които работят безвъзмездно за подобряването на въздушния транспорт и развитието на регионите. Лекцията на проф. Круз предшества мащабен научен форум и работна среща на Управителния съвет на ATARD. В този проект Русенският университет е един от двата в България, които участват със свои разработки.

Двудневният форум ще събере на 19 и 20 април в зала 2.101 на Русенския университет повече от 60 учени от цял свят, които ще представят различни научни разработки и ще обсъждат проблемите на регионалното развитие и влиянието на въздушния транспорт. 

Сред лекторите ще бъдат Флориан Алроген от Масачузетския технологичен университет (MIT) в САЩ, Кристиян Бонтемпс от Университета по икономика в Тулуза (Toulouse School of Economics), Италия, Шафия Пандор от Министерството на транспорта на Великобритания и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов