"Осмото чудо" на "Българе" за втори път в Русе

Русе Лайф

09-04-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът награди състезателки от боксов клуб „Русе" на треньора Павел Сяров

Събитието се осъществява под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и със съдействието на Общината

Национален фолклорен ансамбъл "Българе" ще представи авторския си проект "Осмото чудо" за втори път на русенска сцена отново в дните около светлия християнски празник Великден. Мащабният авторски проект по сценарий, хореография и режисура на продуцента Христо Димитров, ще бъде показан на 12 април, четвъртък, от 19 часа на голямата сцена в Доходното здание. Събитието се осъществява под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и със съдействието на Общината.

 

"Осмото чудо" е запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор. С него зрителите преоткриват личността на един верен приятел на България отпреди век - кореспондента на в. "Таймс" Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в "Ориент Експрес". Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на "Българе", а самият хореограф  на спектакъла Христо Димитров се включва със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.  В четвъртия авторски спектакъл на ансамбъла, наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката. След двата часа в магията на завладяващите български ритми зрителите направо остават без дъх, за пореден път изпитвайки гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

 

      Билетите за представлението на "Осмото чудо" в Русе на 12 април са на цена от 25 лева и са в продажба на Билетна каса на ул. „Симеон Велики” №6.Телефон за информация 0885009409.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов