ПГИУ „Елиас Канети“ се класира за финал в състезанието „Виртуално предприятие“

Мисия

06-04-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три награди спечели русенската детска градина „Зора“

Отборът се справи успешно със задачата да пласира иновативен продукт – Хологенератор –способен да възпроизвежда изображения под формата на холограми

         Ученици от 12 клас на ПГИУ „Елиас Канети“, участници в клуб „Идеите в действие“ с ръководител Румянка Ценева – старши учител по икономически дисциплини, се класираха за финал в състезанието „Виртуално предприятие“, организирано от Джуниър Ачийвмънт – България.

 

Състезанието е компютърна симулация по мениджмънт и икономика, която позволява на отбори – фирми да се конкурират един с друг при производството и пласмента на зададен симулативен продукт.

 

Отбор „Supurbs“, с участници - Теодора  Рибарова, Петър  Христакиев, Селин  Исметова и Катерина  Резашка, се справиха успешно със задачата да пласират иновативен продукт – Хологенератор – устройство, способно да възпроизвежда изображения под формата на холограми на пазара, и да реализират възможно най-висока печалба. Младите икономисти бяха впечатлени от оригиналността на поставените казуси. Те взимаха своите решения в различни ситуации, поемаха рискове и успешно предвиждаха ходовете на конкурентите си. Благодарение на знанията, уменията и добрата си подготовка, амбициозните предприемачи ще представят ПГИУ „Елиас Канети“ на финал на състезанието „Виртуално предприятие“ в гр. София.

 

 

 

Успехите на учениците ще се впишат в 135 – годишната история на Гимназията по икономика.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов