Три награди спечели русенската детска градина „Зора“

Мисия

02-04-2018, 11:15

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенци взеха отличия на XV Национален конкурс в Пловдив

От ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина”

Три награди спечели русенската детска градина „Зора“ от ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина”, който се проведе от 29.03.2018 г. до 30.03.2018 г. в залата на Младежки дом – Шумен. 

Детският театрален фестивал „Коломбина” се провежда ежегодно от 2009 г.  със съдействието на Община Шумен и Училищното настоятелство при ДГ ”Изворче” под мотото „Заедно да бъдем добри”. 

Мисията на фестивала е децата да откриват, претворяват и подаряват магията и стихията на театралното изкуство на други деца, за да направят по детски щастлив и приказен днешния и утрешния свят. 270 деца от 13 детски градини в Шумен, Добрич, Русе, Ямбол и Смядово се включиха в ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина“. 

Жури с представители от  Шуменски университет, Община Шумен и ДКТ „В. Друмев“ оцени малките таланти. 

Раздадени бяха следните награди:  ГРАН – ПРИ „Златна Коломбина” и награди „За най-малък участник“,  „Мини талант”, „Властелинът на публиката”, „ Мъжка роля“, „Женска роля“, „Адаптиран сценарий“ и награда за „Режисура”. 

ДГ „Зора“ – Русе представи достойно града ни, като завоюва три от всички награди: „Мъжка роля“, „Женска роля“ и „Артистично представяне“ на гостуващ състав. Наградата „Мъжка роля“ беше присъдена на Александър Атанасов, Лъчезар Богомилов, Кубрат Ивайлов и Йоан Дочев. Наградата „Женска роля“ беше присъдена на Рая Тодорова, Николета Николова, Богдана Нешева и Анджелина Арнаудова. Грамота и медал за „Артистично представяне“ се присъди на детска театрална група от ДГ „Зора“ – Русе. Малките артисти участваха с театралната миниатюра „Закачка“, която беше високо оценена от журито, заради изключителния артистизъм на децата и атрактивното представяне на интересен и забавен сюжет. 

Фестивалът се провежда от 2007 г. ежегодно в навечерието на 27-ми март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов