Русенци взеха отличия на XV Национален конкурс в Пловдив

Дунав

02-04-2018, 09:42

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започват Пролетните спортни игри в Русенския университет

Наградени са Магдалена Тодорова, Ники Радев, Магдалена Георгиева, Кристина Тодорова и Боряна Борисова

Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен в гр. Пловдив е част  от националния  календар за изяви по интереси на Министерството на образованието. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив със съдействието на  Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи“.

 

15-тото издание на конкурса се състоя на 30 и 31 март във Военния клуб. В него участие взеха над 200 деца и младежи от 15 области, сред които и изпълнителите от Вокално студио за поп и джаз „Икономов“ при ВЧ „Зора“ - Магдалена Тодорова, Ники Радев, Магдалена Георгиева, Кристина Тодорова и Боряна Борисова. Участниците бяха разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли.

В групата при най-малките, до 8-годишна възраст Магдалена Георгиева бе отличена от журито с поощрение. Кристина Тодорова участва в трета възрастова група – до 14 г. и получи втора награда за отличното си представяне в конкурса. Във възрастовата група при най-големите до 18 г. се представи Боряна Борисова, която получи Специална награда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов