Връчиха наградите за принос в развитието на електрическата мобилност у нас

Новините

28-03-2018, 14:48

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенецът Стилиян Гроздев - вицеевропейски шампион по вдигане на тежести

Русенският университет е отличен за приноса си в електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове

За седма поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ връчи Годишните награди „Кубратов меч“ – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 г., като два от призовете идват в Русе. Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление „Електрическа мобилност“ професионалисти.

Русенският университет е отличен за приноса си в сферата на електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове на преподаватели и специалисти по електромобили в областта на висшето образование. Наградени в тази категория също са Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ и Европейския политехнически институт – Перник.

Преподавателят в Русенския университет – проф. Росен Иванов получи приз за научния си принос към електрическата мобилност и за международното признание на постиженията му от Руската и Украинската транспортни академии.

Голямата награда „Кубратов меч” за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства и развойна дейност в тази област, беше връчена на „Елпром ЕМЗ“ - гр. Шабла, с управител Димитър Арнаудов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов