Русенецът Стилиян Гроздев - вицеевропейски шампион по вдигане на тежести

Спорт

28-03-2018, 10:31

Снимка:

Тежкоатлетически спортен клуб "Русе"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шест призови места в първенството по вдигане на тежести за ТСК-Русе

Той се подготвя от години под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови

Викове „Българи юнаци“ разтресоха залата край Букурещ, където се провежда Европейското първенство по вдигане на тежести, по време на награждаването на състезателите в категория до 62 килограма. Русе и България имат своя Европейски шампион по вдигане на тежести!

Титлата донесе 18-годишният Стилиян Гроздев, възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб  "Русе" в движението изхвърляне. Стилиян стана и вицеевропейски шампион в двубоя. Стилиян Гроздев, който се подготвя от години под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови победи безапелационно в първото движение – изхвърляне своите съперници записвайки три успешни опита – на 125, на 132 и на 135 килограма.

 

Трети в това движение остана другият представител на България в състезанието – Владимир Урумов, който успя да изхвърли 130 килограма. Във второто движение – изтласкване Стилиян, който беше извеждан на подиума от личния си треньор Радослав Атанасов и старши треньорът на националния тим Иван Иванов, записа успешни опити на 152 и на 158 килограма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов