От бизнеса споделиха практически опит със студенти и докторанти

Парите

28-03-2018, 13:44

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Картина на трудовия пазар за февруари 2018 година в община Русе

От катедра „Автоматика и мехатроника”

Успешно реализирали се възпитаници на катедра „Автоматика и мехатроника“ представиха новостите в програмирането на индустриални контролери в среда CoDeSys и примери от практиката, реализирани със средства за автоматизация – WAGO.

Инж. Димитър Димитров, ръководител „Енергийно стопанство” в Монтюпе и инж. Атанас Атанасов, технически консултант на фирма WAGO се върнаха в Русенския университет, но вече като лектори, които споделят практическия си опит с бъдещите инженери.

Инж. Димитров представи пред третокурсници от специалност „Компютърно управление и автоматизация“ индустриалните контролери, начините на програмиране, възможностите за създаване на графични потребителски приложения на системи за автоматизация. С практически примери той показа решение на задачи от реалния бизнес, реализирани със средства за автоматизация - енергиен контрол в производствена среда и енергийна ефективност с електромерни модули, интегрирана система за автоматизация и контрол на петролна база и система за автоматично дозиране на биокомпоненти към минерални горива.

Инж. Атанасов запозна студентите със съвременните средства за автоматизация на фирма WAGO и с новата програмна среда e!COCKPIT, която позволява проектиране на цялостния процес при разработката на автоматизация. Чрез функции за тестване, диагностика и откриване на грешки, системата води потребителя по целия път на разработката, включително до въвеждането й в експлоатация и сервизното й обслужване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов