Завършват франкофонските дни

Новините

22-03-2018, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РИОСВ – Русе изиска от „Монтюпе“ корекция на плана за собствен пункт за измерване

Учениците франкофони ще представят откъси от свои любими театрални произведения

Честването на франкофонските дни ще завърши на 22 март от 18:30 часа в Аулата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ с тържество с участието на учениците франкофони от начален, среден и горен курс на СУЕЕ.

В програмата участие ще вземат и французи, работещи в „Монтюпе“, които помагат на децата в изучаването на чуждия език и култура. Учениците франкофони ще представят откъси от свои любими театрални  произведения, сред които „Червената шапчица“, „Скъперникът“ на Молиер и „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери. Публиката ще се забавлява с авторските пиеси „Клубът на зависимите“, „Ние, седми клас“. Ще се рецитира поезия, ще изпълнят известни песни на любими френски певци като Indila, Lara Fabian, Zaz, Claude Capeo и други.

По време на тържеството ще бъдат наградени учениците победители в конкурса на „Монтюпе“ и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в три категории:

  • За рисунка на тема „Приятелство“ за учениците в 3 и 4 клас;
  • За комикс на тема „Какво е приятелството за теб?“ на френски език, за учениците в 5, 6 и 7 клас;
  • За разказ на тема „Едно франкофонско пътуване“ на френски език, за учениците в 9, 10, 11 и 12 клас.

Френският дух на събитието ще се усети изключително силно и чрез изложбата на световно известния френски визуален артист и кинорежисьор JULIEN DE CASABIANCA, на която всички присъстващи ще имат възможност да се насладят и която ще бъде позиционирана във фоайето пред Аулата. Събитието е със свободен вход за всички желаещи.          

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов