Русе празнува Освобождението на България

Мисия

03-03-2018, 13:08

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПГДВА „Йосиф Вондрак“ отбеляза тържествено 140 – годишнината от Освобождението на Русе

Свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за загиналите за Освобождението и благодарствен молебен за извоюваната свобода

Днес, пред Паметника на Свободата, в чест на 3 март – Национален празник на Република България и 140 години от Освобождението, се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, народните представители Пламен Нунев, Андриан Райков, Пенчо Милков, Георги Стоилов и Бюрхан Абазов, областният управител на Област Русе Галин Григоров, зам.- областните управители на Област Русе Свилен Иванов и Валентин Колев, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, зам-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет – Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, зам.-кметът на Община Гюргево Йон Драгомир, общински съветници, граждани и гости на града. 

По случай празника слово произнесе областният управител на Област Русе Галин Григоров. Свещеници от Русенската митрополия отслужиха заупокойна молитва за падналите за Освобождението и благодарствен молебен за извоюваната свобода. В чест на светлата дата беше строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове изпълни Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. По традиция тържествената церемония завърши с полагане на венци и цветя. Водещи на събитието бяха актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ясена Господинова и Венцислав Петков.     



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов