Пламен Стоилов се срещна с три деца с изявени дарби в различни области

Мисия

06-02-2018, 15:23

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

РДСП Русе : 29 деца са осиновени през 2017-а от български граждани

Те са спечелили редица челни места

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с три деца с изявени дарби в различни области - Петър Няголов от ПМГ „Баба Тонка“, Цветелина Стефанова от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и Симона Симеонова от ПАГ „Гео Милев“. На срещата присъства и началникът на отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.

 

Децата разказаха за своите постижения и за амбициите си, сред които са следване на специалности като право и компютърни науки. Стоилов заяви, че се гордее с тях и ги насърчи да продължават с всеотдайност и мотивация да прославят град Русе и да се развиват успешно, като изрази признателност и към техните родители и преподаватели за полаганите грижи.

 

Учениците нямаха възможността да присъстват на Церемонията за отличаване на деца с изявени дарби, която се проведе в края на януари, и днес те получиха своите грамоти от русенския градоначалник, който ги покани на срещата, за да им ги връчи лично и да ги поздрави.

 

Петър Няголов е спечелил първо място на Зимни състезания по информатика в състезателна група В, гр. Велико Търново, Цветелина Стефанова се е класирала на трето място на Национално състезание по математическа лингвистика в Стара Загора, а Симона Симеонова е завоювала първо място на Национален шампионат за юноши и девойки под 18 години по лека атлетика.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов