Цвета Караянчева проведе работна среща с кметове в Русенска област

Мисия

28-01-2018, 16:14

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цв.Караянчева в Русе: Това, което България прави като председател на Съвета на ЕС е много важно

Караянчева: Когато става дума за национална кауза, политиците трябва да са обединени и работят заедно в интерес на всички български граждани

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов проведе днес работна среща с Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Присъстваха още народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков. Кметът Пламен Стоилов подари на г-жа Караянчева картина с изглед към Паметника на свободата и Доходното здание, а тя му връчи почетен плакет с логото на председателството на България на Съвета на Европа.

 

По-късно през деня, в Регионалния исторически музей, Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева проведе работна среща с кметовете на общини от Област Русе, народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Андриан Райков, председатели на общински съвети и общински съветници от Русе.

 

„Това, което България прави в момента като председател на Съвета на Европа е много важно. Когато става дума за национална кауза, политиците трябва да са обединени и работят заедно в интерес на всички български граждани“, каза по време на срещата Цвета Караянчева. По думите й, благодарение на българското председателство се определят приоритетите, които ще бъдат в дневния ред през следващите поне 6 месеца. „Каква по-добра реклама е това за България“, подчерта  Караянчева, като отбеляза, че над 1200 високопоставени представители на държавите от ЕС ще бъдат у нас по различни поводи, свързани с председателството. Председателят на Народното събрание акцентира в обръщението си и върху важността на работата в парламентарните комисии, защото там се решават важните проблеми на държавата. Там се дават конкретни предложения и се обменят мнения по законопроектите. Караянчева заяви, че приоритетна задача е привличането на инвеститори, които да създадат нови работни места. Русе е пример за положително развитие в това отношение, защото регистрираната безработица тук е изключително ниска - близо 4 % в края на 2017 година. Цвета Караянчева насърчи кметовете да бъдат активни и използват всички възможности за разработване на проекти с европейско финансиране с оглед подобряване условията на живот в общините от Русенска област.

 

По-рано през деня тя разгледа експозицията от ледени фигури – част от международния фестивал Ruse Ice fest 2018. Председателят на Народното събрание бе впечатлена и от експонатите в уникалния за региона Екомузей с аквариум, създаден по проект с европейско финансиране и една от основните туристически атракции в Северна България.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов