Повишаваме безопасността в Русенска област и окръг Гюргево

Дунав

23-01-2018, 13:51

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проект за управление на риска в еврорегиона Русе-Гюргево

Предвижда се модернизация на съществуващите пожарно- аварийни спасителни служби и тяхното оборудване

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва във встъпителната пресконференция по проект за повишаване безопасността в региона. Той подчерта, че проекта е още едно доказателство за традиционно доброто партньорство между област Русе и окръг Гюргево и  изрази увереност, че и този проект ще е сред множеството успешно реализирани. Григоров заяви, че е радостен за  старта на  проект от съществено значение за управление на риска в трансграничния регион. Той пожела на всички, работещи по проекта успех и каза , че след приключването му нищо няма да е същото, а ще е по-добро.

Основните цели на проекта са подобряване съвместното управление на риска в трансграничния регион и повишаване ефективността на действията между Русе и Гюргево при извънредни ситуации. Предвижда се модернизация на съществуващите пожарно- аварийни спасителни служби и тяхното оборудване.

През тригодишния период на изпълнение на проекта ще се осъществят и работни посещения за обмен на добри практики, и курсове за усъвършенстване.

Сред официалните гости на конференцията бяха още главен комисар Николай Николов, заместник- областният управител на област Русе  Валентин Колев, кметът на община Русе  Пламен Стоилов, заместник-председателят на Окръжен съвет Гюргево  Лучиан Корозел, директорът на регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението в Русе комисар Димитър Павлов, директорът на ОДМВР Русе старши комисар Теодор Атанасов, изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, екипите по проекта от двете страни и много други.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов