Светлана Ангелова поздрави жителите на Николово за Бабинден

Животът

21-01-2018, 14:44

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев поздрави жителите на Басарбово за Бабинден

20-килограмова фото торта, подарък от кмета Мария Генова, увенча края на празника

Народният представител от ГЕРБ Русе Светлана Ангелова участва в честване на Бабинден вчера и днес. Над 130 жени от село Николово честваха Деня на родилната помощ с песни и хора. Събитието вчера бе организирано кметството в о Николово, а днес  от общинската структура на Жени ГЕРБ в Русе и от Българска асоциация на пенсионерите – Област Русе,

„Изключително ми е приятно, че в навечерието на този празник вие спазвате традицията и аз имам възможността да участвам в празненството. Този празник е повод да изкажа своята благодарност към всички акушери и гинеколози, помагали в трудния и същевременно щастлив момент на раждането, защото всяка от нас е била майка, а някои вече и баби“, каза народният представител.

Ангелова пожела здраве, щастие, да възпитават новите поколения в българския дух и насърчи младите жени да раждат повече деца.

Събитието продължи с много песни и танци до късно през нощта. Проведоха се и няколко игри с подобаващо за празника съдържание. Игрите и томболата донесоха награди на участниците и късметлиите. 20-килограмова фото торта, подарък от кмета Мария Генова, увенча края на празника. 

Тази сутрин честването започна на голямата чешма в селото с ритуално измиване на ръцете на дългогодишната лекарка д-р Наталия Зартова от млади жени. 

То продължи с шествие до пенсионерския клуб, където местните самодейци представиха танци и песни, свързани с Бабинден.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)