Пламен Нунев поздрави жителите на Басарбово за Бабинден

Русе Лайф

20-01-2018, 15:29

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев награди победителите в Коледния турнир в Долна Студена

По стара традиция многодетна майка изми ръцете на бабага Надка Узунова

Народният представител от ГЕРБ в Русе Пламен Нунев участва за Бабинден днес по обед . Жителите на село Басарбово / отбелязаха Деня на родилната помощ с песни и хора въпреки студеното време. Сред официалните гости на събитиетобяха още областният управител Галин Григоров, председателят на Общинския съвет в Русе Христо Белоев, общински съветници. Приветствие от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов отправи директорът на ОП „Русе Арт“ Мариан Савов.

Пламен Нунев отбеляза в словото си: Приемете приветствието ми за усилията на всички вас – настоящи и бъдещи майки, баби, които давате началото на новото поколение в село Басарбово и във всички населени места на Община Русе! Раждането и възпитанието на дете и неговото отглеждане е една от най – важните задачи в живота. Затова, на този ден осъзнаваме още по - силно смисъла и ценността на децата за запазване и развитие на обществото ни.


Нунев поднесе цвете на акушерката Надка Узунова, която дълги години изражда децата на Басарбово. Кметът на Басарбово Николай Колев се обърна към всички баби, дами и млади момичета, като им пожела да са винаги жизнерадостни, весели, и здрави, защото на тази дата те са най-важни, като допринасят за съществуването на този свят.

По стара традиция многодетна майка изми ръцете на бабата Надка Узунова.

Преоблечени като полицаи жени спираха автомобили, шофирани от мъже и искаха пари в съответствие с традицията. Честването продължи в пенсионерския клуб на селото със специална празнична програма с участието на индивидуални изпълнители и състави от Русе. Организатори на празненството бяха кметство Басарбово и Народно читалище „Св. Димитър Басарбовски – 1902“ с подкрепата на ГЕРБ – Русе и местни жители.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен