Трансгранични инициативи по време на председателството обсъдиха губернатор и посланик

Дунав

28-12-2017, 15:15

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Маршрут „Римска граница на територията на трансграничния регион Румъния-България“

Очаква се да бъдат реализирани много съвместни инициативи между институции от България и Румъния

Областният управител Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се срещнаха с посланика на Република България в Румъния Н.Пр. Тодор Чуров.

Акцент в проведената среща бяха възможни трансгранични инициативи по време на родното председателство на Съвета на Европейския съюз. Сред обсъдените варианти са посланиците на представените европейски държави в Букурещ да се запознаят отблизо с региона, с бита, културата и традициите, присъщи за нашите географски ширини. Предвижда се представители на Европейската комисия да посетят Русе по време на предстоящото председателството. Особено внимание беше отделено на възможността да бъдат поканени представители на бизнеса да се запознаят с възможностите, които предлага област Русе като стъпка към по-нататъшни инвестиции в развитието на региона.

През първата половина на идната 2018 година се очаква да бъдат реализирани много съвместни инициативи между институции от България и Румъния.

Участниците в срещата се обединиха около становището по време на българското председателство на Съвета на ЕС да се постави още по-ясно пред Европа изключителната необходимост от построяването на трети мост над р. Дунав при Русе.

В срещата участваха и Ивайло Маринов, първи секретар в българското посолсвто в северната ни съседка и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов