Общинските съветници в Ценово заседаваха в национални носии

Парите

22-12-2017, 16:45

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три са основните приоритети за развитие на община Ценово

Приеха 20 процентно увеличение на данъка върху превозните средства и недвижимите имоти

Последното за годината заседание на местния парламент в Ценово протече необичайно. В навечерието на коледните и новогодишните празници всички местни парламентаристи бяха облечени в национални носии. Инициативата за възраждане на българския дух и традиции е на председателя на Общинския съвет Галина Георгиева. Сесията започна с наричания на коледари от ОУ „Христо Ботев“ за здраве, щастие и берекет през новата година.

След продължителни и разгорещени дебати общинските съветници приеха Наредба №19 за местните данъци и такси. С 10 гласа „за“, 1 – „против“ и 2 „въздържал се“ беше прието предложението за 20 процентно увеличение на данъка върху превозните средства и недвижимите имоти. Първоначалното предложение от общинската администрация за 50 процентно увеличение на местните налози беше бламирано и не успя да види положително развитие.

Местните законодатели единодушно дадоха съгласието си за изграждане на паметна плоча в памет на загиналите във войните жители от село Беляново. Проектната документация е одобрена от областната комисия „Военни паметници“ и Министерството на отбраната.

По време на заседанието общинските съветници гласуваха и актуализирания план за регионално развитие на община Ценово до 2020 година. Предвижда се икономическият профил на общината да се запази през следващите години като ще се създадат възможности за развитието на алтернативно земеделие.

Младите коледари отправиха благословии за здраве и берекет и в кабинета на кмета на общината д-р Петър Петров.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"