Виенско кафе и торта събра пенсионери от Ценово

Русе Лайф

06-12-2017, 15:29

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ценово избра представител за изготвяне на Областната здравна карта

В Дневния център за пълнолетни лица с увреждания

С виенско кафе и парче торта потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания в Ценово отбелязаха Деня на хората с увреждания. По традиция възрастните хора не пропускат нито един от поводите да се съберат заедно и да празнуват. Институцията е основана преди малко повече от три години и в нея всеки ден се събират по десетина души. „През годините в центъра успешно формираме равнопоставено положение на хора с различни увреждания в обществото, създаваме възможности за тяхното пълноценно интегриране, придобиване на знания и умения за справяне с нуждите на ежедневието, физическо и психическо равновесие“, сподели ръководителката на центъра Румяна Иванова.

Преди дни потребителите се включиха във фестивала „Светът е за всички“. Те очароваха публиката с изпълненията на „Дунаве, бистри Дунаве“ и „Снощи отидох мамо на хоро“. Жените участваха и в изложбата със собственоръчно изработени предмети. Много от посетителите се спираха пред миниградините с дървени къщички и естествени цветя. Като запазен патент на ценовки вече са картините с макарони и миди, кошничките от рециклирани материали и диамантените гоблени.

Потребителите на центъра не скриха, че до края на годината имат изключително много ангажименти. С нетърпение се очаква поредното посещение на театрална постановка в Русе. Жените и мъжете с много усърдие започнаха да изработват картички за предстоящите коледни и новогодишни празници. Всяко от едно от посланията е с индивидуален мотив и е ръчно бродирано. Идеята за оригиналното поздравление е на първите основателки на центъра Денка Филипова, Величка Драгозова и Боянка Сидерова. Преди да бъдат изпратени, всички картички ще бъдат представени на изложба, а след това пенсионерите за пореден път ще се впуснат във вихъра на коледното парти.

.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов