Ценово избра представител за изготвяне на Областната здравна карта

В деловодството на общинската администрация постъпи писмо от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

На извънредно заседание на Общинския съвет определиха представителя на Ценово в комисията за областната здравна карта

 

Десислава Атанасова – главен специалист „Детско и училищно здравеопазване“ ще представлява Община Ценово в комисията за изработване на здравна карта за Русенска област. С пълна подкрепа решението беше гласувано на извънредно заседание на Общинския съвет.

В деловодството на общинската администрация постъпи писмо от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в което се настоява за съдействие и в най-кратки срокове да се определи представителят на общината. Областната здравна карта ще послужи като основа за изготвянето на Национална здравна карта. С нея ще се определят и планират на териториален принцип потребностите на населението от достъпна извънболнична и болнична медицинска помощ. Здравният министър ще назначи комисия във всяка област, в която ще бъдат включени областният управител, по двама представители на Регионалната здравна инспекция, Районната здравноосигурителна каса, Районната колегия на Българския лекарски съюз, по един представител на Българския зъболекарски съюз, Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравна грижа и на представителните организации за защита правата на пациентите, както и по един представител от всяка община.

 По време на заседанието стана ясно, че при изготвянето на областната здравна карта преди две години в община Ценово са запазени практиките за общопрактикуващите лекари и зъболекарите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов