Доброволци от Младежкия парламент се включиха в събития

Мисия

05-12-2017, 16:56

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Конференция за информационните услуги на р. Дунав в Русе

Целта е да се привлекат повече младежи в доброволчески дейности

Представители от Младежки парламент - Русе отбелязаха Международния ден на доброволеца с участието си в различни събития в институции и неправителствени организации.

Тази година доброволците бяха в Общински младежки дом, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Регионален исторически музей, Сдружение „Дете и пространство“, „Център за правата на децата“, Дневен център „Милосърдие“, Радио „Русе“. В разлчините организации младежите помагаха в традиционните дейности или работиха с деца и младежи. В края на работния ден те се събираха в Младежкия дом и  споделиха събраните емоции и опит по време на участието си в благородни каузи и доброволчески инициативи. 

През 1985 г. ООН обявява 5 декември за Международния ден на доброволчеството, чието основно послание за 2017 година е „Доброволците действат първи. Тук. Навсякъде“. Всяка година този ден се отбелязва с различни инициативи от Общински Младежки дом и Младежки информационно консултантски център и  целта е да се привлекат повече младежи в доброволчески дейности.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов