Конференция за информационните услуги на р. Дунав в Русе

Дунав

05-12-2017, 13:19

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приключи проектът за хидрографския кораб „Дунав 1“

През февруари 2018-а ще бъде доставен нов хидрографски кораб

Областният управител на област Русе Галин Григоров приветства организаторите и участниците в ежегодната Конференция за информационните услуги на р. Дунав.

В словото си той отбеляза значението на подобни инициативи за ефективното и бързо постигане целите на устойчивия и интелигентен растеж. Григоров добави, че именно така  можем да се докажем като лидер, способен смело да върви напред и в същото време да е пътеводен фар за другите.

При откриването на форума изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ инж. Павлин Цонев подчерта, че през месец февруари 2018 г. ще бъде  доставе нов хидрографски кораб, а през август агенцията ще се сдобие и с маркиращ кораб. Той отчете, че през тази  година ИАППД  е получила нов хидрографски кораб по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Конференция ще продължи два дена и на нея ще бъдат представени иновативните продукти в сферата на речните информационни технологии.

Събитието е част от ежегодния GIS форум за река Дунав, основан през 1997 г. като тристранна работна група на администрациите на плавателния път на Германия, Австрия и Словакия. Основната цел е развитие на обмена на географски данни и тясно сътрудничество в сферата на управлението на корабоплаването по р. Дунав.

Сред официалните гости на събитието бяха още директорът на дирекция „Координация на програми и проекти“ към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията Галина Василева и заместник-кметът на община Русе по комунални дейности Наталия Кръстева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)