Губернаторът обсъди в Ценово магистралата Русе- В.Търново

Новините

29-11-2017, 16:30

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съветниците в Ценово с декларация за трасето на магистрала Русе – Търново

Представителите на Агенция пътна инфраструктура запознаха присъстващите с доклада по ОВОС

Областният управител на област Русе  Галин Григоров участва в Ценово в първото обществено обсъждане на територията на областта относно изграждането на автомагистралата между Русе и Велико Търново. Той изтъкна, че новата отсечка ще повиши безопасността на движението и ще облекчи транзита по коридор 9. Идеята е магистралата да осигури и директна връзка с новия мост над р. Дунав, който се очаква да бъде при Русе. Григоров поясни, че развитието на транспортната инфраструктура ще доведе и до неминуеми положителни резултати в благосъстоянието на региона.

Представителите на Агенция пътна инфраструктура запознаха присъстващите с доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение.

Разработените варианти за новия път са три,  приблизителната дължина е 133 км. Очаква се началото на комбинирания вариант, който е технически и екологично най-целесъобразен, да е на 3 км източно от Дунав мост, а краят да е след гр. Дебелец, по посока на път II-55. Предвидено и изграждането на множество виадукти. Връзката с републиканските и част от общинските пътища ще се осъществяват посредством допълнително изградени пътни възли.

Има още два варианта. При единия трасето следва горния  маршрут, а след село Иваново се разклонява в южна посока. Другият  пресича пътя за Варна, преминава западно от Красен, Божичен и Иваново, пресича пътя Русе – Бяла и се насочва в южна посока югозападно от Пейчиново.

Представителите на общините Ценово и Свищов се обединиха около  комбинирания вариант.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов