Кампания „16 дни на активизъм срещу домашното насилие - „Любовта не бива да боли!“

Сдружение „Самаряни“ провежда информационна кампания

Вече почти 14 години, Сдружение „Самаряни“ работи по проблема домашно насилие.Всяка година, Сдружение „Самаряни“ провежда информационна кампания, в рамките на световната инициатива „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, която е насочена към различните форми на насилие срещу жени. Тя започва на 25 ноември – Международният ден за премахването на насилието, основано на пол, и продължава до 10 декември – Международният ден за правата на човека.

От 27. ноември до 09. декември, всеки ден от 18:00 до 21:00 часа, “Нашето място” и един от известните старозагорци, посланици на каузата, ще очакват всеки, готов да помогне на Кризисен център “Самарянска къща”, споделяйки любимата си напитка с добри приятели. Наред с топлата, уютна атмосфера, сладките приказки и вкусната храна, той ще получи петзвездно “поднасяне на кауза” и възможност да добави към “сметката” своето дарение, което ще помогне за подобряване на условията на “Самарянска къща”, където стотици жени и деца намират подслон и опора. По време на кампанията, всеки дарител ще има възможността да участва и в томбола, която ще бъде изтеглена на 09.12., в 21:00 часа, като печелившият ще получи комплимент от “Нашето място”.

От 2004 до края на 2016 година над 600 жени и деца са преминали през Кризисния център, от които над 350 са деца, а от началото на 2017 г. до момента, подкрепа и услуги получават 16 жени и 12 деца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов