Грузинец и сръбкиня ще видим в „Кармен“

Русе Лайф

19-11-2017, 12:00

Снимка:

Държавна опера Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Риголето”поставят утре в Операта

И детски хор от НУИ „Проф.Веселин Стоянов” и деца от Русенска детска опера с хормайстор Свилен Димитров

На 22 ноември, сряда, от 19 часа на сцената на Държавна опера – Русе ще бъде представена операта „Кармен” от Жорж Бизе. Диригент ще е Юрий Илинов. Режисьор на постановката е Кристиян Михайлеску. Хормайстор е Стелияна Димитрова - Хернани. В главните роли са, грузинският баритон Михаил Шешаберидзе и сръбското мецосопрано Саня Анастасия. Участие вземат оркестър, хор, солисти и балет на Русенската опера. В постановката публиката може да види и детски хор от възпитаници на НУИ „Проф.Веселин Стоянов” и деца от Русенска детска опера с хормайстор Свилен Димитров.

Диригентът Юрий Илинов е роден във Волгоград през 1982 година. В момента е диригент на Държавна опера – Русе. Бил е главен диригент на Държавна опера – Волгоград /2012 - 2016/

 

Сръбското мецосопрано Саня Анастасия, ще пее Кармен в едноименната опера на Жорж Бизе. Тя завършва Университета за музика и изпълнителски изкуства в Грац и Виена, Австрия. Печели награди на няколко международни певчески конкурса като „Музикална младеж“ в Белград, „Енрико Карузо“ в Милано, „Винченцо Белини“ в Калтанисета, Италия, „Замъкът Райнсберг“, Германия. През 2005 година Саня получава магистърска степен и става артист на свободна практика. Продължава обучението си при професор д-р Теодоре Корези и Бренда Робъртс. В периода 2011-2013 година Саня Анастасия е член на Държавния театър в Майнц, където пее Лукреция в „Отвличането на Лукреция“ от Бритън, Улрика в „Бал с маски“ от Верди, Месалина в „Големият ужас“ от Лигети, Клитемнестра в „Електра“ от Р. Щраус, Електрес в „Принц Хомбургски“ от Хенце (запис на CD и радиопредаване на живо) и Олга в „Евгений Онегин“ от Чайковски.

 

Михаил Шешаберидзе се дипломира във вокалния факултет на Консерваторията в родния си град Тбилиси, той продължава обучението си в Академията, носеща имената на прочутата оперна двойка от 50-те и 60- те години, Рената Тебалди и Марио дел Монако в Пезаро, родния град на великия Росини.  Специализира в Рим при Маестра Джанфранка Орсини. От 2011 започва успешната кариера на Михаил Шешаберидзе в родината на операта. Печели конкурса за млади певци в град Павиа, след което получава покани за гастроли в Триест и Матера.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов