„Риголето”поставят утре в Операта

Русе Лайф

14-11-2017, 12:50

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Опера за бебоци „ДО РЕ МИ в пелени“

Гала- спектакли с млади оперни звезди от България и Европа

Държавна опера – Русе ще представи на 15 – ти ноември, сряда, в зала „Опера” от 19 часа произведението на Джузепе Верди „Риголето”. Либретото е на Франческо Пиаве. Диригент е Георги Димитров. Постановката е на Павел Герджиков, а режисьор е Аделаида Якимова. Сценографията и костюмите са на Иван Савов, хормайстор е Стелияна Димитрова - Хернани.

            В „Риголето” публиката ще има удоволствието да чуе младите дарования на оперната сцена - българският баритон с международни успехи Крум Гълъбов в ролята на Риголето, украйнският тенор Михайло Малафи като Херцога,  носител на редица първи награди от престижни национални и международни вокални конкурси за млади оперни певци и лиричното сопрано Стефани Кръстева, която дебютира в ролята на Джилда. Участие ще вземат още оркестър, хор и солисти на Държавна опера – Русе.

Крум Гълъбов започва певческата си кариера като солист на представителния Хор на пловдивските момчета. През 1994 г. той печели първо място на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и стипендия от НМА „Панчо Владигеров“. Продължава своето певческо обучение във Висшата академия за музика и изящни изкуства във Виена при Маргарита Лилова. В периода 1996 – 2000 г. работи във виенския Burgtheater. От 2001 година е солист на Wiener Residenzorchester и Salonorchester Alt Wien, а през 2003 година специализира при световноизвестната Гена Димитрова.

През 2013 година има изяви в постановката на Палячи в Teatro Lirico, Каляри, под режисурата на Франко Дзефирели. През 2014 г. участва в откриването на Фестивала „Аполония“ в Созопол в концерт със световноизвестната прима Красимира Стоянова.

През 2016 година Крум Гълъбов дебютира на сцената на Държавната опера – Стара Загора като Кавалерът Белфиоре в първата българска постановка на  комичната опера от Джузепе Верди „Крал за един ден”, дело на режисьора Петко Бонев.

Михайло Малафи е роден на 17 ноември 1990 година в Лвов, Украйна. Завършил е Националната музикална академия в родния си град. От близо две години усъвършенства своите вокални умения при нашия известен оперен певец и педагог Калуди Калудов. Малафи е солист на Лвовската национална опера, където прави своя триумфален дебют в ролята на Алфред от „Травиата“ на Верди. Именно с тази роля младият украински талант гостува на сцените на Софийската и Старозагорската опери с голям успех.

Получава ангажименти за ролите на Рудолфо от операта „Бохеми“ на Пучини и Рикардо от „Бал с маски“ на Верди.

В репертоара си певецът има още ролите на Ленски от операта „Егений Онегин“ на Чайковски, Херцога на Мантуа от операта „Риголето“ на Верди, Андрей от „Запорожец отвъд Дунава“ на Семьон Артемовски, Назар от „Назар Стодолия“ на Константин Данкевич,  много концертни  арии из опери и оперети, неаполитански канцонети, руски и украински романси.

Стефани Кръстева започва музикалното си образование още от ранна детска възраст. Завършва класическо пеене в Музикалното училище "Добри Христов" - Варна, учи и обой в продължение на много години. Завършила е във Вокалния факултет на Национална музикална академия "Панчо Владигеров" в София.

Участвала е в много концерти и постановки с различни оркестри в страната като Варненската и Шуменската филхармонии. Участва в много детски представления в Софийския оперен театър. Била е част от майсторските класове на световноизвестните български оперни певци Калуди Калудов и Стефка Евстатиева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов