В Русе „Мисия: орално здраве“

Животът

19-11-2017, 11:00

Снимка:

БАСДМ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 100 великотърновски малчугани правят спектакъл „За децата от децата”

Организатори са Българската асоциация на студентите по дентална медицина и Lions Club Sexsaginta Prista Русе

Българската асоциация на студентите по дентална медицина съвместно Lions Club Sexsaginta Prista град Русе, организират събитието “ Мисия: орално здраве”.  То ще се проведе на 25.11.2017 г. (събота) в училище “ Леонардо да Винчи”, с начален час 10:30 ч. 

Студентите по дентална медицина от гр. Пловдив са ви подготвили лекционна част за възрастните и занимателни и обучителни игри за малчуганите. Лекциите ще бъдат на тема: “ Здрави детски зъбки” и “Здрави зъби за цялото семейство”. За децата ще се проведат демонстрационни игри върху макети, благодарение на което те умело ще се научат как правилно да мият своите зъбки, колко време е необходимо и как да се грижат за постигане на хубави и здрави зъбки. 

Студенти са преминали специално обучителен курс за тази цел. За всички малчугани,  разбира се,  ще има подаръци от нашите спонсори. 

Събието, проект на БАСДМ, ще се ораганизира за десети подред път. Шест от тях са проведени на тероторията на град Пловдив, а останалите в гр. Хасково, Габрово и Видин. 

Българската асоциация на студентите по дентална медицина (БАСДМ) е сдружение на студентите по дентална медицина, което работи заедно с Районна колегия на Български Зъболекарски Съюз- гр. Пловдив и участва в нейните дейности. Ние сме млади и амбициозни бъдещи лекари по дентална медицина от Медицински университет – Пловдив.

 

Макар само на няколко години, БАСДМ  вече организира ежегодни промоции на оралното здраве, не само сред малчуганите, но и сред техните родители. Надяваме се, че нашият ентусиазъм ще помогне на много хора да разберат колко е важно поддържането на висока и прецизна орална хигиена. Очакваме ви!

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов