Над 100 великотърновски малчугани правят спектакъл „За децата от децата”

Мисия

14-11-2017, 13:57

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов

Над сто деца от Велико Търново ще участват в благотворителния концерт „За децата от децата”, който ще се състои на сцената на МДТ „Константин Кисимов” на 15 ноември , съобщиха организаторите. Средствата набрани от концерта ще бъдат преведени по сметките на млади хора, нуждаещи се от спешно лечение, уточни Иванина Янкова, председател на РС на КНСБ във Велико Търново – инициатор на начинанието. Благотворителният концерт ще започне с изпълнения на Детския духов оркестър 
от 17.45 пред сградата на театъра. Водещи на концерта ще бъдат десетокласниците Деница Дончева от СУ „Емилиян Станев” и Цветин Кръстев от ПМГ „Васил Друмев”. 
Наред с най-малките изпълнители от детските градини „Соня”, „Иванка Ботева” и „Слънце” , на сцената ще излязат и възпитаници на танцови и музикални формации от Младежкия дом, от Центъра за подкрепа и личностно развитие, и изпълнители от село Ресен. Талантливите изпълнителки Кристияна Кирилова и Кристина Каляка също ще участват в концерта. Ръководството на Великотърновския театър е предоставило безвъзмездно залата за осъществяване на инициативата, а актирсата Цанка Цанева е автор на сценария.
Над 600 картички, изработени от деца във Велико Търново и Ресен са разпратени до институции, предприятия и организации.
Пет лева е цената на входния билет за спектакъла. 
Във фоайето на театъра ще бъде организиран благотворителен базар с изделия, изработени от сръчни детски ръце. Инициативата е подкрепена от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, който посочи, че в трудните моменти обществото трябва да помага както финансово, така и морално. Събраните средства ще бъдат разпределени по равно в трите сметки чрез Благотворителния фонд „ Проф. Д-р Желязко Христов”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов