Асоциацията на дунавските общини стана на 25 години

Дунав

17-11-2017, 15:53

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе е домакин на среща на Асоциацията на Дунавските паркове

Към 2017 г. броят на общините-членки вече е 37 с население над 800 000 души

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в тържественото честване на 25-тата годишнина от учредяването на Асоциацията на дунавските общини „Дунав“.

Григоров приветства присъстващите и им пожела винаги да бъдат единни. Той изрази подкрепата си към Асоциацията на дунавските общини и отбеляза, че тяхната дейност е от съществено значение за развитието на трансграничния регион.

Областният управител връчи поздравителен адрес на Председателя на Управителния съвет на Асоциацията Пламен Стоилов, в който се казва:

„…Вярвам, че уважението и добрия диалог са предпоставката за успешна съвместна работа, която е в името на развитието на региона и благоденствието на нашите съграждани!

Уверен съм, че с професионализъм и всеотдайност ще продължите да работите за постигането на значими резултати за просперитета на хората от Дунавската общност!...“

 Годишнината беше уважена от представители на общините-членки, регионалните и националните власти, партньори и приятели на АДО „Дунав“.

По време на събитието беше припомнена историята на Асоциацията през годините и беше отбелязано, че към 2017 г. броят на общините-членки вече е 37 с население над 800 000 души.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов