Русе е домакин на среща на Асоциацията на Дунавските паркове

Дунав

16-11-2017, 10:06

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

10-ти Международен фестивал по гимнастика за деца, девойки и юноши “ДУНАВСКА ПЕРЛА“

Представиха проект за хабитатен коридор

Областният управител Русе Галин Григоров участва в среща на Асоциацията на Дунавските паркове. Инициативата е уникална за региона на Русе, тъй като за първи път се провежда среща от подобен мащаб в областта на опазването на природната среда, обхващаща страните по поречието на р. Дунав от Германия до Молдова.

Григоров поздрави  екипа на „Дунавски паркове“ за избора днешната среща да се проведе именно в Русе. Той подчерта, че провеждането на подобни инициативи водят до по-високата разпознаваемост на региона. Асоциацията е и сред основните организации, гарантиращи изпълнението на целите на Дунавската стратегия.

Григоров отбеляза, че в днешното време, когато се използват все повече природни ресурси е необходимо да се отделя все по-голямо внимание на опазването на природното наследство.

Гостите бяха запознати детайлно с дейността на асоциацията и нейната история. Беше представен  проекта „Свързвайки дунавските защитени територии в дунавски хабитатен коридор“, финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014 – 2020 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов