Информационен форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“

Парите

05-11-2017, 11:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Пламен Стоилов отличи трима млади русенци с награда "Русе – 21-вивек"

На 15 ноември в Русе

Представителството на Бавария в България – Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Русенската Търговско-Индустриална Камара (РТИК) организират информационен форум Бавария – България: бизнес възможности и перспективи, който ще се проведе на 15 ноември от 17 часа в хотел Космополитан, зала Grand Hall (7000 Русе, ул. Добри Немиров 1-3).

 

Специален гост на форума ще бъде Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката и медиите, енергетиката и технологиите. Тя, заедно с д-р Митко Василев, Представител на Бавария в България и Главен управител на ГБИТК, и Стефан Стефанов, Изпълнителен вицепрезидент на Алианц България Холдинг АД, ще Ви запознаят с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България. След презентациите, в рамките на дискусията и коктейла, ще имате възможност да зададете своите въпроси и да създадете полезни делови контакти. 

Програма:

17:00 – 17:20 Регистрация

17:20 – 17:40 Приветствия

Валери Андреев, зам.- председател на РТИК

 

Галин Григоров, Областен управител на област Русе (очаква се потвърждение) 

Урзула Хайнцел – Бавария като икономически партньор и външноикономическата стратегия на Бавария 

д-р Митко Василев – Бизнес контактите между България и Бавария в светлината на българо-германските икономически отношения 

В икономическо отношение Бавария е третата по значение германска федерална провинция за България след Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. През 2016 г. търговският стокообмен между България и Бавария достигна 987 млн. евро, което отговаря на около 14,8% от общия търговски стокообмен между България и Германия. 

Ще има организиран консекутивен превод. 

Участието е безплатно! За потвърждаване на участие е нужно предварително изпращане на попълнена регистрационна форма не по-късно от 13 ноември 2017 г.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)