В ПГО „Недка Иван Лазарова” честваха Деня на народните будители

Животът

01-11-2017, 15:23

Снимка:

ПГО „Недка Иван Лазарова”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът Пламен Стоилов отличи трима млади русенци с награда "Русе – 21-вивек"

Ученици от гимназията се класираха на трето място в Националния рецитал-конкурс „Поезия и песен на Балкана”

Възпитаниците на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – град Русе тържествено отбелязаха Първи ноември – Деня на българските будители като изготвиха кът с копия на емблематични творби на българската възрожденска епоха и книги за български творци на словото и революционното дело. В отбелязването на празника активни бяха участниците в клуб „Краезнание“.

1 ноември е денят, в който България се прекланя пред великия благослов на народните будители. Пред онези достойни личности, които от словото изковаха най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечеството в идеал и съдба на цял един народ.

 

В навечерието на празника ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”- град Русе се класираха на трето място в Националния рецитал-конкурс „Поезия и песен на Балкана”, който се проведе на 19 октомври в Дряново. Поредното признание за възпитаниците на училището – доказателство, че духът на будителите е жив, е гордост и признание и за учителите на гимназията – възродители, крепители и продължители на знанието за националната история и книжовност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов