Празник на плодородието в Русе

Мисия

07-10-2017, 13:10

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Есенен фермерски пазар са проведе за първи път в Свищов

Събитието се организира за четвърта поредна година от „Общински пазари” ЕООД

 

Дъждовният ден днес не попречи на провеждането на превърналия се вече в традиция Празник на плодородието на Централния пазар в Русе. Събитието се организира за четвърта поредна година от „Общински пазари” ЕООД. Празникът уважиха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост  Даниела Шилкова. Като домакин се изяви управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който приветства всички присъстващи и представи производителите, разположили щандовете си по време на Празника на плодородието. „Мотото на нашия празник тази година е „Обичаме Русе“, затова ви приканвам да пазарувате стоки от нашия край и качествени български стоки, каквито ще намерите тук“, призова Кунчо Кунчев. Кметът Пламен Стоилов  поздрави присъстващите с празника и им пожела прекрасно настроение, въпреки лошото време. Той допълни, че пазарите в Русе ще се превръщат във все по-атрактивни места за пазаруване, а условията за наемателите и клиентите ще се подобряват.

Царицата на плодородието приветства всички русенци и гости на града ни. Всички те отпразнуваха заедно настъпването на есента и отбелязаха най-плодородния  период от годината. С различни музикални изпълнения се включиха възпитаници на музикално студио за поп и джаз пеене „Икономов“. Специална фолклорна програма бяха подготвили и самодейците при читалището в квартал „Средна кула”.

На изложението можеха да се опитат ръчно приготвени изкушения за хапване на място, дело на най-младите шеф-готвачи - учениците от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”. Приходите от тази инициатива отиват за бъдещи техни дейности. А за най-малките гости на празника бяха организирани игри от аниматорен клуб „Веселяците”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов