Русе отбелязва Европейската седмица на спорта

Мисия

29-09-2017, 18:46

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

През 2016 г. в Област Русе са регистрирани 771 сърдечни инфаркта

Русе се включва с общо 15 спортни събития

От 23-и до 30-и септември се отбелязва Европейската седмица на спорта в България. Инициативите, които се провеждат за трета поредна година, включват различни спортни игри и прояви.

В рамките на инициативата, Русе се включва с общо 15 спортни събития, сред които спортна гимнастика „Спортен дух без възраст“, Ученически турнир по волейбол, „Работническа спартакиада“, турнир по бадминтон „Национална верига Любители“, турнир по тенис на маса, турнир по борба и джудо, ученическо състезание по баскетбол, демонстрация на клубове по източни бойни изкуства.

Днес, денят започна с първото събитие „Спортен дух без възраст“, организирано от спортисти-ветерани,  веднага след тях стартира „Градско приключение на колела“ за деца и техните родители пред Държавна опера Русе. Включиха се седем детски градини - ДГ „Червената шапчица“, ДГ „Детелина“, ДГ „Снежанка“ и ДГ „Звездица“, ДГ „Незабравка“, ДГ „Русалка“ и ДГ „Зора“.

 Ирена Петрова, директор на дирекция „Култура и образование“ поздрави децата от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и ги насърчи да продължават да се занимават активно със спорт.

Сашо Щерев – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ поздрави децата от ОУ „Иван Вазов“, които имаха състезание по баскетбол в двора на училището.

Спортният ден продължи с ученически турнир по волейбол в комплекс „Олимпия“, като деца от осем училища взеха участие в него. 

Последната инициатива ще се проведе в неделя на спортен комплекс „Ялта“ с превърналата се вече в традиция „Работническа спартакиада“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов