Нова книга за футбола в България представят в Русе в сряда

Спорт

18-09-2017, 10:59

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зам.-кметът Кръстева откри екоинициатива „Стара хартия за нова книга“

От 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“

Справочникът „Първа и Втора лига“ ще бъде представен на 20 септември от 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Тя за пръв път запълва една празнина във футболната статистика у нас – дава всички резултати и класирания в двете топ нива на българския футболен шампионат. Изданието съдържа снимки на всички футболни шампиони на България от 1925 г. до 2017 г. с имената на футболистите, присъстващи на снимките.

Наньо Нанев е роден на 23 октомври 1977 г. в Стара Загора. Завършил е специалност „Маркетинг“ в Русенския университет „Ангел Кънчев”, женен за русенка. От 2001 г. е военнослужещ в Българската армия. Автор е на книгите: „90 години ФК „Дунав”, „Корените на ПФК „Берое”, „100 години футбол с марката „Дунав”, „От ЖСК и „Локомотив“ до „Аристон”, „Алманах – 100 години светът е „Берое” (съавтор) и „ФК „Дунав“ в елита“.

Огнян Калинов живее в Белгия, собственик е на сайта www. retro-football.bg

 

„Идеята за създаването на тази книга се роди бързо, след като не можахме да си спомним кога точно за последен път е издаван подобен сборник. Новаторското в него е, че за първи път се представя статистика от всички в „Б” групите, както и снимков архив на всички актуални шампиони през годините. ” Наньо Нанев и Огнян Калинов

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов