Зам.-кметът Кръстева откри екоинициатива „Стара хартия за нова книга“

Мисия

17-09-2017, 14:51

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екоминистърът чисти плаж "Корал", лично

Всяко дете, донесло поне 5 кг. стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор и подаръци

Днес зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, директорът на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД Тодор Бургуджиев, директорът на РУ „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова и управителят на Книжен център „Гринуич“ Виктория Бисерова откриха третото издание  на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“.

Г-жа Наталия Кръстева поздрави всички деца от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и благодари на всички родители и деца, които цял ден чакат на голяма опашка да получат своята книжка.

Всяко дете, донесло поне 5 кг стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор и подаръци от партньорите на кампанията. Организатори на инициативата са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“, с подкрепата на Община Русе и Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.

Децата имаха възможност да се насладят на постановката „Нахрани ме разделно“ от „Театър на приказките – София“. По време на празничната програма за настроението на присъстващите се погрижиха още детски и тийнейджърски вокални групи и танцови състави от Общинския детски център за култура и изкуство. През целия ден децата могат да експериментират и да творят в разнообразни работилници и ателиета за приказки, фотография, стъклопис, грънчарство, физика и химия, декупаж, еко-ювелир и др.

Бяха обявени и победителите от специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на „Стара хартия за нова книга“ –  конкурсът за кратък разказ „Стари герои в нови истории“, в който децата бяха провокирани да създадат оригинална авторска история с любим древногръцки персонаж, поставен в нова и необичайна ситуация. Победителите може да видите на http://www.greenwich.bg/, както и на официалната facebook страница на „Стара хартия за нова книга“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)