Над 1600 първокурсници започват учебната година в Русенския университет

Новините

14-09-2017, 12:58

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Австрийски студенти гостуваха в малката Виена

В момента е в ход приемането на документи за обучение в 80 магистърски програми

Русенският университет открива Новата академична учебна година на 18 септември от 10 часа пред сградата на Ректората. Повече от 1600 са първокурсниците, които започват обучение в 52 бакалавърски програми на висшето училище.

Тази година над 80% от кандидат-студентите използваха електронната платформа за подаване на документи, като голяма част от тях използваха и възможността да се явят на предварителните изпити в Русенския университет.

В момента е в ход приемането на документи за обучение в 80 магистърски програми. Срокът за подаване на документи е до 29 септември, а резултатите от класирането ще бъдат обявени до 3 октомври 2017 г. 

Ректорът - проф. Велизара Пенчева представи плановете за развитие на университета през новата академична година.

С разкриването на Филиал Видин се реализират част от плановете по изпълнение на  стратегическата задача за позиционирането на Русенския университет като водеща образователна и научноизследователска институция в Дунавския регион. Над 125 студенти първокурсници ще започнат обучение във Видин в шест специалности в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ - Земеделска техника и технологии, Електроника, Технология и управление на транспорта, Европеистика и глобалистика, Индустриален мениджмънт, Компютърни науки, Бизнес мениджмънт (дистанционна форма).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов