Австрийски студенти гостуваха в малката Виена

Зам.-кметът Карапчански описа напредъка по ключови проекти за града и показа резултатите от вече приключили

Вчера заместник-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански се срещна с група студенти и преподаватели от Техническия университет във Виена, чието посещение на крайдунавския град цели обмен на идеи относно пространственото планиране, градското развитие и възстановяване.

На вниманието на гостите от Австрия, д-р Карапчански представи основните приоритети на общинска администрация и усилията, полагани в посока утвърждаване на Русе като проспериращ икономически, научен, културен и туристически център. Той описа напредъка по ключови проекти за града, които са част от Инвестиционната програма за градско развитие, и показа резултатите от вече приключи проекти.

Впечатлени от визитната картичка на Русе, студентите от Виена зададоха въпроси за териториалната свързаност в трансграничния регион и проявиха интерес към приетите от Община Русе стратегии за развитие. В края на срещата заместник-кметът пожела на австрийските гости да посетят отново Малката Виена, а ръководителят на делегацията проф. Андреас Вогит  благодари за гостоприемството и изчерпателното представяне на забележителния по думите му град Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов