Институциите в Русенска област се координират дейността си

Новините

05-09-2017, 10:27

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Силна градушка и буря унищожиха реколтата в градините в Ценовско

Общата констатация е, че последствията от природното бедствие са сериозни

Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместник- областният управител Валентин Колев посетиха общините Иваново, Две могили, Борово и Бяла. Посещението беше с цел запознаване на място с последиците от изключителното природно явление (силни ветрове и обилни валежи), случило се на 4 срещу 5 септември 2017 г. на територията на областта и координиране на действията на местната власт, екипите на „Енерго-Про“, „Водоснабдяване и Канализация“ ООД Русе по отстраняване на авариите в енергопреносната мрежа, водоснабдителната и канализационните системи и почистване на пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа, съобщават от Областната управа. Според събраната сутринта на информация, споменатите 4 общини са най-тежко засегнати, а частични поражения са констатирани и в останалите общини Ветово, Русе, Сливо поле и Ценово.

Общата констатация е, че последствията от природното бедствие са сериозни. Най-видимо за силата на природните стихии може да се съди по обстоятелството, че 6 метални стълба на далекопроводи в района на ДЗС Русе и Образцов чифлик са изтръгнати от основите си. За възстановяване на ситуацията работят екипи на предприятието „Мрежи високо напрежение“ Русе.

Всички екипи на „Енерго-Про“ са мобилизирани и работят активно по отстраняване на установените аварийни ситуации, в резултат на което към 16:00 ч. голяма част от населените места са вече с възстановено електроснабдяване, с което е осигурено и водоподаването към съответните населени места.

Създаде се организация за постоянна информираност по отношение работата на екипите, резултатите от нея и оказване на необходимото съдействие.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов