Силна градушка и буря унищожиха реколтата в градините в Ценовско

Новините

04-09-2017, 14:39

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Предстои публично обсъждане на отчета на „Бюджет 2016 г.“ на Община Ценово

Още няколко дни ще продължи почистването на населените места от счупени клони и паднали дървета

Сериозни щети нанесе бурята, вилняла в неделя вечерта, в населените места на община Ценово. Дъждът беше премесен със силна градушка като на места ледените зърна достигаха големината на орех. Най-сериозни са пораженията в село Долна Студена. По лозите не е останало нито едно здраво зърно с грозде, а листната маса е надупчена като решето. Падналият дъжд е около 50 литра на квадратен метър.

„Със сигурност поне още няколко дни ще продължи почистването на населените места от счупени клони и паднали дървета. По пътя за Русе, Свищов и  Бяла също има пречупени големи стволове на дървета, които временно затрудниха движението, но вече се разчистват от служители на АПИ“, съобщи зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова. В понеделник  сутрин части от асфалтовата настилка бяха застлани с дебел слой листна маса, която правеше пътищата хлъзгави и изключително опасни. Участъците се превърнаха в сериозно изпитание за уменията на водачите на МПС.

В село Пиперково заради преплетени жици от силния вятър е възникнал пожар. Запалването е възникнало в частен имот, но бързо е било овладяно, като са изгорели само сухи треви. В понеделник до обяд в по-голямата част на селата Белцов и Долна Студена не беше възстановено електрозахранването. Екипи на Енерго Про продължаваха да подменят скъсани проводници.

Ръководството на общинската администрация в Ценово е потърсило за съдействие областния управител на Русенска област Галин Григоров. Той е обещал да съдейства и екипи на електроразпределителното дружество в близките дни ще окастрят опасните клони на дърветата до електрическата мпежа, за да не се стигне отново до неприятни инциденти. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов