Диляна Иванова се представи отлично на Световното първенство по шахмат за деца

Мисия

04-09-2017, 14:34

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Диляна Иванова от шахматен клуб „Пристис“ първа на първенство на ЕС

Тя е на 15-то място в генералното класиране, победи шампиона на Индия и Азиатските игри; вицешампиона на Индия, шампиона на Словения, Франция, Казахстан, вицешампиона на Китай

Завърши Световното първенство по шахмат за деца, което се проведе от 21 до 31 август в Покос де Калдас - Бразилия, на което взе участие представителката на Шахматен клуб „Пристис“ – Диляна Иванова, подкрепена от Община Русе.

Диляна поведе убедително първите шест кръга, без нито една загуба, но пред нея стоеше истински шахматен прецедент – две партии в един ден и повече от 15 часа шахмат. Тук натрупаната умора в следствие на отминалия по-рано през август шампионат на Европейския съюз, който Диляна спечели с девет победи от девет срещи и липсата на почивни дни се оказаха пречка за състезателката, която допусна две загуби от непредизвикани грешки след четири часови партии. В оставащите три кръга до края на шампионата, след многочасови партии, Диляна спечели една и загуби две от тях. Изоставайки само с една точка от медалистите, които е побеждавала в предишни първенства, Диляна зае достойното 15-то място в генералното класиране, побеждавайки шампиона на Индия и Азиатските игри; вицешампиона на Индия; шампиона на Словения, Франция, Казахстан; вицешампиона на Китай и приемайки реми от шампиона на Русия.

 Диляна е настояща републиканска шампионка до 10 г. Притежава бронзов медал на Световното първенство в Гърция през 2015 г. и сребърен медал на Европейското първенство през 2016 г. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов