Американска актьорска школа прави уъркшоп в библиотеката

Животът

23-07-2017, 09:00

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Община Русе ще се повиши ефективността на разделно събиране на отпадъци от опаковки

На 28 и 29 юли от 10.00 ч. – 16.00 ч.

Темата е „Поведение на актьора при изграждане на образа на сцена и пред камера“. Проф. Джаред Стайн ще разкрие техниките на американската актьорска школа. Уъркшопът ще бъде на английски език с преводач проф. д-р Александър Илиев, ръководител на класове в НАТФИЗ, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Carnegie Mellon, USA.

Занятията, в които могат да се включат деца и младежи от 7 до 25 години, ще бъдат заснети с две камери, монтирани във вид на видеоуроци и предоставени на участниците в курса.

Преминалите успешно майсторския клас ще  получат  международно признат сертификат и ще имат предимство при кандидатстване за участие в Международната театрална лаборатория „Леон Кац“ (RITL), създадена от проф. Стайн под егидата на Международния театрален институт (ITI). Следващото ѝ издание ще бъде в Ларнака, Кипър през юли 2018 година.

Проф. Джаред Стайн завършва магистратура по театрално изкуство и драматургия в Университет „Калифорния“, Лос Анджелес (UCLA). Режисьор, продуцент, писател, автор на десетки пиеси и филмови сценарии. Ученик на „Актърс Студио“ в Ню Йорк.  Подготвя актьори за киноиндустрията в Холивуд. Един от най-реномираните педагози по актьорско майсторство, режисура и драматургия в САЩ. Дългогодишен директор на Международната театрална лаборатория „Леон Кац“ (RITL), създадена от него под егидата на Международния театрален институт (ITI).

 

Повече информация на телeфон: 0878 67 97 66.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)