Симеонов участва на форум между страните от Централна и Източна Европа и Китай

Той ще направи изказване по време на официалното откриване на форума

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов е на посещение в Прага, където участва в Инвестиционен форум в рамките на инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1“, предава пресцентърът на Министерски съвет. Симеонов ще направи изказване по време на официалното откриване на форума по-късно днес.

Българската делегация включва представители на Политическия кабинет на вицепремиера, Министерството на туризма, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, както и представители на бизнес сектора.

Форумът се организира от Чешко-китайската камара за сътрудничество и се провежда под патронажа на президента на Чешката република Милош Земан и министър-председателя Бохуслав Соботка.

В дневния ред са включени панелни дискусии по въпроси на сътрудничеството в областта на икономиката, енергетиката и новите технологии, финансите и банково дело, електронната търговия, туризма и авиацията, както и кръгли маси по въпроси на образованието и здравеопазването.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов