Симеонов: Убедихме протестиращите в Асеновград, че изпъляваме ангажиментите си

Той обяви, че ще се изгради полицейски участък в гетото

Най-важното е, че са нормални разумни хора. Те са в края на краищата българи и патриоти. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод протестиращите в Асеновград е ефира на Би Ти Ви. „Успяхме да ги убедим с това, което е направено за тези 10 дена. Убедиха се, че поетите ангажименти се изпълняват. Те се съгласиха да прекратят протестите, защото това са много пари, които се дават всяка вечер за охрана по протестите“, уточни той и добави, че след 14 дена ще имат отново среща, за да се даде отчет какво са направили като ангажименти. Той очерта 4 неща:

Първо - засилено полицейско присъствие, докато е нужно.

Второ - пълна проверка на лицата, които живеят в този квартал, като тези които са незаконно там вече са изведени.

Трето - бързо разследване, като са установени 9 лица, но продължават следствени действия и може да се появят и още.

И четвърто - отделно се описват незаконните постройки, като са разлепени съобщения за доброволно премахване на установените. „Това убеди протестиращите, че на среща имат сериозни хора“, каза Симеонов и допълни, че тази категория цигани, които живеят в Асеновград, надминава по наглост категорията цигани в България. „След побоя те са продължили да заплашват. Важно е да се знае, че държавата по никакъв начин няма да си затвори очите“, закани се вицепремиерът. „От днес полицията охранява децата, които отиват да тренират на гребната база. Благодарение на шефката на „Напоителни системи“ са сложени допълнителни табели, че къпането е забранено. Приключи там с плажния сезон. Честито!“, каза още Симеонов. Той обяви, че ще се изгради полицейски участък в гетото на едно хубаво място и дори показа в ефир скица за бъдещата сграда.

„Аз съм сигурен, че след 14 дена протестите няма да продължат. На всичкия ни хал да харчим такива средства не е добре“, каза още той. Симеонов се обяви категорично против даването на паметника на "Бузлуджа" на БСП и заяви, че не може така, защото може утре той да поиска например Шипка.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)