Студенти от Естония бяха на лятна практика в Русенския университет

Новините

01-07-2017, 14:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В събота и неделя са кандидатстудентските изпити в Русенския университет

Те имаха лабораторна работа в областта на машинознанието и машинните елементи, конструкторски задачи в проектирането с CAD системи

На 30 юни 2017 г. приключи международната лятна практика за студентите от TTK University of Applied Sciences  от Талин, Естония: Ken Kaljurand, Konrad Ilustrumm, Vahur Lükk в рамките на програмата Еразъм +.  По същата програма общо 14 студенти от различни държави ще вземат участие в тазгодишната международна лятна практика.

Обучението се провежда изцяло по инициатива на катедра Машинознание, машинни елементи и инженерна графика от Транспортния факултет за трета поредна година и се ръководи от проф. Антоанета Добрева. Тази международна практика започна през лятото на 2015 г.,  благодарение на подкрепата на ректорското ръководство на Русенски университет – проф. Велизара Пенчева, чл.- кор. проф. Христо Белоев и проф. Юлияна Попова.

В продължение на два месеца естонските студенти имаха лабораторна работа в областта на машинознанието и машинните елементи, конструкторски задачи в областта на проектирането с CAD системи, лицензирани за Русенския университет, научна работа в областта на механика на флуидите и в областта на техническата механика с използване на софтуерния продукт ANSYS. Тримата младежи провеждаха и експериментални тестове в областта на хибридните автомобилни технологии и задълбочиха практическите си умения за работа с машини с ЦПУ.

За успешното провеждане на практиката помогнаха преподаватели от катедри на Транспортния, Аграрно-индустриалния и Машинни-технологичния факултети, както и служителите от отдел „Международно сътрудничество“ на Русенския университет. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов