В събота и неделя са кандидатстудентските изпити в Русенския университет

Новините

30-06-2017, 12:31

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плакети, грамоти и предметни награди за участниците в Русенски карнавал 2017

Първото класиране ще бъде обявено на 4 юли, а приетите ще могат да се запишат за студенти в Русенския университет до 8 юли

Утре, 1 юли, започват редовните кандидатстудентски изпити в Русенския университет. В 9 е началният час на изпита по рисуване, по биология и по български език. От 13 часа започват проверките по история, математика, общотехническа подготовка, химия, икономическа география на България, информатика и информационни технологии. Всички изпити от утрешния ден ще се проведат едновременно в Русе, Силистра,
Разград, Видин, Монтана и Плевен, като изключение прави единствено този по рисуване, който ще бъде в Русе. В неделя, 2 юли, ще бъдат изпитите по моделиране, чужди езици (английски, немски, френски и румънски) и двигателна култура. 

Изпитите са под формата на тест в две части - обща и специална. Първата се състои от 20 въпроса по български език и езикова култура, а втората е съставена от 40 въпроса в съответна специална област на кандидатстване.

Русенският университет признава оценките от матурите, положени след 2008 година, като възможност за прием в различните специалности. Изключение правят „Право“, „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, за които е задължително явяването на кандидатстудентски изпит в годината на кандидатстване.

По време на предварителните сесии кандидатите имаха възможност да проверят знанията си и голяма част от тях използват оценката си за записване в желаната специалност. Редовната кандидатстудентска сесия е за тези, които не са се явявали на предварителните или искат да повишат оценката си.

Първото класиране ще бъде обявено 4 юли (вторник), а приетите ще могат да се запишат за студенти в Русенския университет до 8 юли (събота), включително. Второто класиране ще стане ясно на 10 юли.

Русенският университет удължава срока за прием на документи до запълване на незаетите места по държавна поръчка. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов