СУ „Възраждане“ посрещна гости от четири държави

Мисия

18-06-2017, 10:00

Снимка:

СУ „Възраждане“

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивал “Процес Пространство” се провежда в Русе до 15-ти юни

Те са доброволци, един месец ще участват и подпомагат културни събития, свързани с Русенския карнавал

Учениците от 9 “а“ клас в СУ „Възраждане“   посрещнаха гости от Испания, Португалия, Гърция и Италия. Визитата в нашето училище беше свързана с популяризиране на дейности по проекта Spirit of the Carnival, организиран от Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от програма „Еразъм+“.

Гостите са доброволци, които в рамките на един месец ще участват и подпомагат културни събития, свързани с Русенския карнавал. Шестимата младежи – доброволци разказаха на Учениците от 9 „а“ клас за своите страни, представиха известни забележителности, кулинарни специалитети и представиха програмата EVS, която дава възможност на младите хора от 18 до 30 години да участват в доброволчески дейности в Европейския съюз, финансирани от европейски програми. Нашите ученици имаха възможността да упражнят уменията си за общуване на английски език, да слушат интересните представяния и да задават въпроси, на които гостите с удоволствие отговориха.

Срещата премина в приятелска неформална атмосфера като и двете страни – и гости, и домакини останаха с приятни впечатления едни от други.

За нас ще е удоволствие да се включим и в карнавала на 24 юни.

Надяваме се създалите се приятелства да се развият и в дългосрочно партньорство с местните младежки организации, в лицето на Русенски младежки дом, и гостите ни по проекта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов