Фестивал “Процес Пространство” се провежда в Русе до 15-ти юни

Русе Лайф

12-06-2017, 13:57

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Близо 900 магистър-фармацевти се събират в Русе на най-големия фармацевтичен форум

Традиционната изложба ще бъде на 15 юни в “Дом Канети” от 18:00ч. и ще продължи до края на месец юни

"Процес- Пространство” е международен фестивал за съвременно изкуство, основан 1992г. от Димитър Грозданов, като важен резултат от естественото развитие на алтернативните културни институции в България. Това е една от малкото структури на съвременно изкуство успяла да се съхрани и развива без прекъсване в бързо променящото се културно и политическо пространство на изминалите 25 години в страната. Фестивалът се налага се със своето постоянство, концепция и пъстрота на артисти и автори. През годините са организирани над 120 изложби, много семинари и акции, а колекцията му съдържа творби на над 500 художника от 65 страни. 

      През 2017 година фестивал “Процес – Пространство” ще се проведе в град Русе от 2-ри до 15-ти юни. За 26-тото издание са избрани 21 участици и 8 гости от 18 страни.

Тази година мотото на фестивала е „Вълнения“ и се отнася към различните артистични пориви, търсения, емоции и процеси. Индивидуалните вълнения, отнесени към проблемите на природата, политическите страсти, факти от живота и обществото, отнесени към напредъка и промените, на които ставаме свидетели в съвремието, биха могли да намерят отражение в творчеството на артисти, работещи в група или индивидуално в рамките на фестивала. В програмата са предвидени множество уъкшопи, презентации, музикални пърформънси.

“Процес – Пространство” е платформа, изградена от артисти и дава възможност за обмяна на опит, колаборация, индивидуално развитие и изказ.

По традиция в края на фестивала се открива изложба, тази година тя ще бъде на 15 юни в “Дом Канети” от 18:00ч. и ще продължи до края на месец юни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов