Българо- румънска конференция за пазара на труда в Гюргево

Парите

15-06-2017, 15:59

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Проект подпомага преподаватели от Русенския университет за научни изследвания

Свилен Иванов: Областна администрация Русе ще си партнира със северните съседи и ще окаже пълна подкрепа в сътрудничеството

Зам.-областният управител на Област Русе Свилен Иванов участва в конференция в гр. Гюргево. Тя е по  започващия проект за повишаване на заетостта и трудовата мобилност в двата региона. Водещият бенефициент по проекта е клонът на Румънския червен кръст в Гюргево.

Мариан Мачелару, директор на Гюргевския червен кръст, каза, че предвидените дейности по този проект ще бъдат насочени към квалификацията на незаетите лица от трансграничния регион за да могат да се интегрират на пазара на труда.  Свилен Иванов увери румънските партньори, че Областна администрация Русе ще си партнира със северните съседи и ще окаже пълна подкрепа в сътрудничеството между двете институции.

В началото на юли ще бъде проведена встъпителна пресконференция в Русе и  ще бъдат представени подробности по проекта. Тя ще бъде организирана от Областна администрация Русе, партньор по проекта. Предвижда се да вземе участва  и вторият партньор от българска страна – Българска академия на науките и водещият бенефициент – Червен кръст Гюргево.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов