Приключи проектът за хидрографския кораб „Дунав 1“

Дунав

13-06-2017, 12:55

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивал “Процес Пространство” се провежда в Русе до 15-ти юни

Шефът на ИАППД инж. Павлин Цонев представи работата на кораба

Днес  се проведе информационна среща за приключването на проект „Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по р. Дунав – фаза 2“, на което присъства и  Валентин Колев, заместник- областен управител на област Русе. Кратък филм представи строителството на хидрографния кораб „Дунав 1“. Изпълнителният директор на ИАППД инж. Павлин Цонев показа визуализация на работата на специализирания катамаран за хидрографски проучвания, който се доставя по  проекта.

Плавателният съд е снабден с хидрографска апаратура и лазерна система, които служат за заснемане на дълбочините в речното корито и създаване на модел на терена по протежение на брега, островите и заливите. По този начин се дават насоки за състоянието и потенциалното изменение на корабоплавателния път в българския участък от река Дунав.

В края на събитието, заместник- областният управител изрази увереността си, че специалистите, работещи на кораба ще вложат всичките си професионални умения за изпълнение на задачите си. Колев подчерта, че проучването на река Дунав е важна предпоставка, заедно с поддържането на плавателния път, за спокойното и безопасно корабоплаване и навигация.

Проектът се изпълнява в рамките на Договор за безвъзмездна финансова помощ №ДОПТТИ-5/30.03.2016 г., финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 6 146 508 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов